Undervisningsmaterialer

Historiefabrikken har i årevis produceret film til mange forskellige undervisningsforløb.
For b.la Sex & Samfund, Danida, Red Barnet og Ungdomsbyen.
Og udvikler løbende sine egne, se nedenstående.

Ekspedition til Den 3. Pol

Filmbaseret undervisningsmateriale om klimaforandringerne til naturfag og tværfagligt forløb til udskolingen.

I Himalayas gletsjere, findes verdens tredje største frosne ferskvandsreserve - Den 3. Pol. 1,8 milliarder mennesker i Asien er afhænging af smeltevandet derfra til vanding af marker, som drikkevand og til at producere elektricitet med.

Pga klimaforandringerne forsvinder de store isvæge med foruroligende hast og tilværelsen for en femtedel af jordens befolkning er truet.

Selv ved et globalt opvarmningsstop på 1.5 grad, estimerer forskerer at en tredjedel af gletsjerne forsvinde.

Allerede nu kæmper de 250 millioner mennesker som lever i bjergene med oversvømmelser, flod-tsunamier, mudderskred og dæmningsbrud. På den lange bane vil vandmangel, destabilisere hele Asien, … og resten af verden.

Den unge nepalesiske klimaforsker og glaciolog Anishilan Acharya drager på en krævende ekspedition op til Yala gletsjeren. Som mange andre unge, er hun meget optaget af klimaet og hun vil indsamle viden om hvilken tilstand gletsjerne er i. På sin lange vandretur op i Himalaya besøger hun de lokale bjergfolk, der til daglig kæmper med de voldsomme konsekvenser af klimaforandringerne.

Her fortæller de lokale bjergboere, hvordan de har set den store gletsjers forandre sig og Anushilan lærer os om gletsjeren. Hvordan dannes den, hvilke problemer er der ved afsmeltningen, hvilke rolle spiller gletsjeren for økosystemet, for alle menneskene i området og i hele Asien? Hvor slemt står det til? Hvordan klarer de lokale det? Hvad kan verden gøre? Og hvad med Anushilan selv – hvad kan hun gøre?
Film og undervisningsmateriale vil være klar til gratis afbenyttelse på Clio og www.3pol.dk 1. september 2021.

Støttet af Danidas Oplysningspulje. I samarbejde med Den Grønne Studenterbevægelse, Clio og ICIMOD.