Løbende opdateringer om Historiefabrikkens aktiviteter.

Film til de sociale medier, produceret til CoolUnite. Se kokkene Per Hallundbæk og Thomas Pasfall for udblæsning, i samarbejde med Emil Thorup og René Dif.
Går du som institutionsleder af fx et bosted og overvejer at få styrket din institutions ansigt udadtil?

Så er sommerhalvåret den bedste tid til at få produceret film om din institution.

Historiefabrikken har i samarbejde med Tom Heinemann og for Danida Magasinet 360° klippet og formateret en SoMe version af Henimann Medias Courage Nepal projekt, både i kvardratisk format til Facebook og i en vertikal version til IntaTV (Instagram).

Kontakt Jesper Lambæk for at indhente tilbud på formatering af film til sociale medier, (SoMe) og til hjemmesider mv.
courage nepalFor Heinemann Media har Historiefabrikken klippet fire korte interviews med Nepalesiske jounalister, om hvordan de presses og trues på livet i deres arbejde.

Filmene indgår i Tom Heinemanns internationale webprojekt "Courage - jounalism is not a crime", om hvordan den frie presse trues forskellige steder på kloden.

Nepal delen er støttet af Danidas Oplysningsbevilling.

http://www.courage-documentary.dk/category/nepal/
the zip

Historiefabrikken modtog 400.000 kr i støtte fra Danidas Oplysningsbevilling i 2018, til produktionen af "Dronen reddede mit liv".

Projektet er et filmbaseret undervisningsmateriale, der gennem 8 korte film, fortæller historien om verdens første blod leveringsservice, hvor droner leverer blod og medicin til Rwandas hospitaler.

I filmene undersøger den unge Rwandaneser, Arnaud hvordan dronesystemet virker og hvilken forskel det gør. En spændende fortælling om et andet Afrika, der på nogle områder, er mere udviklet end vi er i Danmark.

Materialet kan gratis anvendes i udskolingen og er klar til brug i august 2019.

Socialrådgivere på film
I et samarbejde med Institut for Socialrådgiveruddannelse under Københavns Professionshøjskole, Gladsaxe Kommunes Familieafdeling og Alphafilm Kommunikation, har Historiefabrikken produceret i alt 12 videoer om brug af FIT på myndighedsområdet.

FIT er en tilgang til myndighedsarbejde, der tidligere er brugt i behandlingsarbejde og som nu for første gang, afprøves i arbejdet med familier.

Historiefabrikken
Jesper Lambæk, fra Historiefabrikken har tilrettelagt filmene og efterfølgende instrueret optagelserne på Gladsaxe Rådhus.

I filmene følges sagen om Mark på 12 år, der er blevet indberettet af sin klasselærer til kommunen, fordi hun oplever, at han mistrives og at hans familie er fraværende i skole/hjem samarbejdet.

Sagen er fiktiv, og alle medvirkende er enten ansatte socialrådgivere på kommunen eller børn af ansatte, der spiller familie og fagprofessionelle.

Intentionen har været at producere en række film, med så stor autensitet som muligt. Film, der opleves som var situationerne virkelige. Og som hvis filmholdet rent faktisk fik adgang til at følge en sag. I filmene deltager også socialrådgiveren Siri, der løbende binder fortællingen sammen, med hendes praktiske kendskab. 

Fotoopgave om Superkilen, på opdrag for MIT - Massachusetts Institute of Technology, i samarbejde med antropolog Tina Gudrung Jensen, fra Coexist.

Ren nostalgi at få en lille fotoopgave igen, efter så mange år, med filmproduktion. 

Foto: Jesper Lambæk

Se alle fotos

Superkilen 1Superkilen 2Superkilen 3

De prostituerede på Vesterbro. Keld fortæller om Marianne nede fra Freddys Bar. Hun var en god pige.

Vignetter til biografen Vester Vov Vov
I et samarbejde med biografen Vester Vov Vov, Naboerne og Vesterbro Lokaludvalg, er 10 vignetter på ca et par minutters varighed blevet vist løbende som forfilm til Vester Vov Vov forestillinger i 2018.

Filmene er blevet vist for mellem 13 og 16.000 besøgende.

Filmene er selvstændige små fortællinger om Vesterbro, fortalt af de gamle Vesterbroere, der har boet i bydelen i mere en 25 år.

Filmene er en del af ”anti gentrificerings”-projektet Vesterbro – hvem er du, og hvor går du hen?, som Naboerne, en lille virksomhed stiftet af antropolog Tina Gudrun Jensen og filmproducer Jesper Lambæk har afviklet.

Formålet
At fortsætte udbredningen af den almindelige Vesterbros fortælling om sin egen bydel.

At afprøve nye og utraditionelle samarbejder mellem Vesterbros ildsjæle.

At skabe større sammenhængskraft mellem folk på Vesterbro.

Se alle film her: www.vores-vesterbro.dk

Projektet er lavet i samarbejde med Chresten Forsom fra Vester Vov Vov og Tina Gudrun Jensen fra Coexist.

Filmene er støttet af Vesterbro Lokaludvalg.