Løbende opdateringer om Historiefabrikkens aktiviteter.

Det vertikale format i nyeste klip fra Historiefabrikken.

Et kort spot til Magasinet 360 graders Instagram konto om Rwandas unikke dronesystem.
Produktionsselskabet, Historiefabrikken lancerer et nyt og spændende filmbaseret undervisningsmateriale om droner, der redder liv.

Kom med til Rwanda og få et unikt indblik i, hvordan nogle af verdens mest avancerede droner leverer blod til landets hospitaler. Bestil med en sms, og blodet nedkastes med faldskærm indenfor 30 min!

Dronen reddede mit liv er gratis at benytte og det er skræddersyet som fællesfagligt forløb for fagene fysik/kemi, biologi og geografi. Materialet henvender sig til lærere, der vil forberede deres elever på den afsluttende naturfagsprøve. Men materialet kan også anvendes separat i de enkelte fag eller til projekter.

Materialet består af otte korte web-docs og en lærervejledning.

Filmene kan ses af alle med interesse for droner og udvikling.

Se det på www.drml.dk

Materialet:

-
Fortæller den overraskende historie om et Afrika, der på nogle områder er mere udviklet end Danmark.

- Giver et unikt indblik i, hvordan moderne teknologi kan bruges til at forbedre menneskers sundhed og dermed levevilkår.

- Inspirerer eleverne til at se nye spændende potentialer for naturfagenes muligheder.


I web-dokumentaren tages de danske elever med på en spændende opdagelsesrejse rundt i det bjergrige Rwanda, hvor den unge rwander Arnaud får en grundig rundvisning på dronebasen og ser dronen The Zip i aktion. Han besøger et stort distriktshospital og overværer nedkastninger af blod, interviewer chefen for den nationale blodbank og til slut finder frem den unge pige Xaveline, hvis liv blev reddet af blod fløjet ind med The Zip.

Bag materialet står instruktør Jesper Lambæk, der sammen med den prisvindende fotograf Lars Skree har besøgt droneprojektet i Rwanda.

Se materialet på www.drml.dk

Kontakt for yderligere oplysninger:

Jesper Lambæk
Tlf: 40460615

Film til de sociale medier, produceret til CoolUnite. Se kokkene Per Hallundbæk og Thomas Pasfall for udblæsning, i samarbejde med Emil Thorup og René Dif.
Går du som institutionsleder af fx et bosted og overvejer at få styrket din institutions ansigt udadtil?

Så er sommerhalvåret den bedste tid til at få produceret film om din institution.

Historiefabrikken har i samarbejde med Tom Heinemann og for Danida Magasinet 360° klippet og formateret en SoMe version af Henimann Medias Courage Nepal projekt, både i kvardratisk format til Facebook og i en vertikal version til IntaTV (Instagram).

Kontakt Jesper Lambæk for at indhente tilbud på formatering af film til sociale medier, (SoMe) og til hjemmesider mv.
courage nepalFor Heinemann Media har Historiefabrikken klippet fire korte interviews med Nepalesiske jounalister, om hvordan de presses og trues på livet i deres arbejde.

Filmene indgår i Tom Heinemanns internationale webprojekt "Courage - jounalism is not a crime", om hvordan den frie presse trues forskellige steder på kloden.

Nepal delen er støttet af Danidas Oplysningsbevilling.

http://www.courage-documentary.dk/category/nepal/
the zip

Historiefabrikken modtog 400.000 kr i støtte fra Udenrigsministeriets Oplysningspulje i 2018, til produktionen af "Dronen reddede mit liv".

Projektet er et filmbaseret undervisningsmateriale, der gennem 8 korte film, fortæller historien om verdens første blod leveringsservice, hvor droner leverer blod og medicin til Rwandas hospitaler.

I filmene undersøger den unge Rwandaneser, Arnaud hvordan dronesystemet virker og hvilken forskel det gør. En spændende fortælling om et andet Afrika, der på nogle områder, er mere udviklet end vi er i Danmark.

Materialet kan gratis anvendes i udskolingen og er klar til brug i august 2019.

Se det her: www.drml.dk

Socialrådgivere på film
I et samarbejde med Institut for Socialrådgiveruddannelse under Københavns Professionshøjskole, Gladsaxe Kommunes Familieafdeling og Alphafilm Kommunikation, har Historiefabrikken produceret i alt 12 videoer om brug af FIT på myndighedsområdet.

FIT er en tilgang til myndighedsarbejde, der tidligere er brugt i behandlingsarbejde og som nu for første gang, afprøves i arbejdet med familier.

Historiefabrikken
Jesper Lambæk, fra Historiefabrikken har tilrettelagt filmene og efterfølgende instrueret optagelserne på Gladsaxe Rådhus.

I filmene følges sagen om Mark på 12 år, der er blevet indberettet af sin klasselærer til kommunen, fordi hun oplever, at han mistrives og at hans familie er fraværende i skole/hjem samarbejdet.

Sagen er fiktiv, og alle medvirkende er enten ansatte socialrådgivere på kommunen eller børn af ansatte, der spiller familie og fagprofessionelle.

Intentionen har været at producere en række film, med så stor autensitet som muligt. Film, der opleves som var situationerne virkelige. Og som hvis filmholdet rent faktisk fik adgang til at følge en sag. I filmene deltager også socialrådgiveren Siri, der løbende binder fortællingen sammen, med hendes praktiske kendskab.