Løbende opdateringer om Historiefabrikkens aktiviteter.

Historiefabrikken har leveret kamera og klip, til denne spændende mini dokumentar om Danmarks største nedrivning. I mere end to år indsamlede nedrivnings entreprenøren Tscherning løbende optagelser af deres gigantiske nedrivning af Postterminalen midt i København. Disse optagelser og fotos danner grundlaget for den efterfølgende mini dokumentar, hvor interviews og iscenesatte optagelser er tilføjet. Filmen er produceret af Heinemann Media, interviews og tilrettelæggelse af Tom Heinemann og Historifabrikken har stået for kamera og klip. Se hele filmen her
Det svarer disse to seje unge kvinder på i denne, til alle tider, mest sete video produceret af Historiefabrikken.
Det vertikale format i nyeste klip fra Historiefabrikken.

Et kort spot til Magasinet 360 graders Instagram konto om Rwandas unikke dronesystem.
Produktionsselskabet, Historiefabrikken lancerer et nyt og spændende filmbaseret undervisningsmateriale om droner, der redder liv.

Kom med til Rwanda og få et unikt indblik i, hvordan nogle af verdens mest avancerede droner leverer blod til landets hospitaler. Bestil med en sms, og blodet nedkastes med faldskærm indenfor 30 min!

Dronen reddede mit liv er gratis at benytte og det er skræddersyet som fællesfagligt forløb for fagene fysik/kemi, biologi og geografi. Materialet henvender sig til lærere, der vil forberede deres elever på den afsluttende naturfagsprøve. Men materialet kan også anvendes separat i de enkelte fag eller til projekter.

Materialet består af otte korte web-docs og en lærervejledning.

Filmene kan ses af alle med interesse for droner og udvikling.

Se det på www.drml.dk

Materialet:

-
Fortæller den overraskende historie om et Afrika, der på nogle områder er mere udviklet end Danmark.

- Giver et unikt indblik i, hvordan moderne teknologi kan bruges til at forbedre menneskers sundhed og dermed levevilkår.

- Inspirerer eleverne til at se nye spændende potentialer for naturfagenes muligheder.


I web-dokumentaren tages de danske elever med på en spændende opdagelsesrejse rundt i det bjergrige Rwanda, hvor den unge rwander Arnaud får en grundig rundvisning på dronebasen og ser dronen The Zip i aktion. Han besøger et stort distriktshospital og overværer nedkastninger af blod, interviewer chefen for den nationale blodbank og til slut finder frem den unge pige Xaveline, hvis liv blev reddet af blod fløjet ind med The Zip.

Bag materialet står instruktør Jesper Lambæk, der sammen med den prisvindende fotograf Lars Skree har besøgt droneprojektet i Rwanda.

Se materialet på www.drml.dk

Kontakt for yderligere oplysninger:

Jesper Lambæk
Tlf: 40460615

Film til de sociale medier, produceret til CoolUnite. Se kokkene Per Hallundbæk og Thomas Pasfall for udblæsning, i samarbejde med Emil Thorup og René Dif.
Går du som institutionsleder af fx et bosted og overvejer at få styrket din institutions ansigt udadtil?

Så er sommerhalvåret den bedste tid til at få produceret film om din institution.

Historiefabrikken har i samarbejde med Tom Heinemann og for Danida Magasinet 360° klippet og formateret en SoMe version af Henimann Medias Courage Nepal projekt, både i kvardratisk format til Facebook og i en vertikal version til IntaTV (Instagram).

Kontakt Jesper Lambæk for at indhente tilbud på formatering af film til sociale medier, (SoMe) og til hjemmesider mv.
courage nepalFor Heinemann Media har Historiefabrikken klippet fire korte interviews med Nepalesiske jounalister, om hvordan de presses og trues på livet i deres arbejde.

Filmene indgår i Tom Heinemanns internationale webprojekt "Courage - jounalism is not a crime", om hvordan den frie presse trues forskellige steder på kloden.

Nepal delen er støttet af Danidas Oplysningsbevilling.

http://www.courage-documentary.dk/category/nepal/